Pasveer sluit Bazoer-soap af: 'Heb ik gelijk gezegd en het is precies zo gegaan'

Pasveer sluit Bazoer-soap af: 'Heb ik gelijk gezegd en het is precies zo gegaan'

10-03-2021 19:33
14

Vitesse-aanvoerder Remko Pasveer heeft zich woensdagavond kort uitgelaten over de kwestie-Riechedly Bazoer. De vrije verdediger werd disciplinair gestraft voor de wedstrijd tegen AZ vanwege een incident tijdens de training.

Bazoer trapte na tegen Daan Huisman en kreeg het vervolgens ook aan de stok met Pasveer en trainer Thomas Letsch. De zesvoudig Oranje-international bood zijn excuses aan, maar het verhaal ging dat de spelersraad – waar ook Pasveer onderdeel van is – hem niet in de wedstrijdselectie wilde hebben voor de wedstrijd tegen Vitesse. Letsch bestreed dat echter en ook Pasveer heeft een andere lezing. "Voor mij is het heel simpel: de trainer bepaalt hoe of wat, hij heeft alles besloten. Dat zal hij straks nog uitleggen, maar voor mij is er geen probleem", aldus de doelman in de Vitesse Talkshow, die woensdagavond live werd gestreamd via YouTube.

De aanvoerder beaamt dat er 'een akkefietje' is geweest "En that's it. Ik heb toen al (direct na de wedstrijd tegen AZ, red.) gelijk gezegd: de trainer heeft hem voor die wedstrijd aan de kant gezet en maandag is hij er weer. En dat is precies zo gegaan." Presentator Kees Jansma wijst Pasveer erop dat Bazoer pas later in de week aan is gesloten. "Dat klopt, we waren vrij, maar er waren ook nog jongens die extra wilden trainen", countert deze echter. Van onderhuidse spanningen zijn inmiddels geen sprake meer, stelt hij. "Dan praten we erover en de neuzen staan nu weer dezelfde kant op."

Bazoer heeft de training inmiddels hervat en zou zondagmiddag zijn rentree kunnen maken in zijn geboortestad Utrecht. De wedstrijd tussen nummer zeven FC Utrecht en nummer vier Vitesse begint om 14.30 uur.