Liverpool werpt schroom van zich af en stoot overtuigend door in Champions League

10-03-2021 22:48 Laatste update: 23:10
5

Liverpool heeft in het Champions League-treffen met RB Leipzig alle schroom van zich afgeworpen, door met 2-0 te winnen. Daarmee staan The Reds in de kwartfinales van de Champions League.

In de eerste helft ging het spel op en neer tussen Liverpool en Leizpig, al creëerde de formatie van Jürgen Kloppp de beste mogelijkheden. Zo kreeg Diogo Jota in de negentiende minuut een goede mogelijkheid met het hoofd. Leipzig-doelman Péter Gulácsi wist de bal alleen net over het doel te tikken. Enkele minuten later werd Mohamed Salah alleen oog in oog met diezelfde Gulácsi gezet door Thiago. Salah wist niet te scoren. Sadio Mané verzuimde om de rebound af te maken.

Zo gingen beide ploegen dus met de brilstand op het scorebord de rust in. In het tweede bedrijf kwam Leipzig ook tot wat goede mogelijkheden, via onder andere ex-Groninger Alexander Sørloth. De Noor kopte de bal in de 66ste minuut op de lat. Niet lang daarna was het aan de andere kant raak. Jota gaf de bal vlak voor de zestien van Leipzig aan Salah, die met zijn linkerbeen naar binnen sneed. Vervolgens schoot de Egyptenaar de bal koeltjes over de grond in het doel: 1-0.

Na de goal van Salah had Liverpool de smaak te pakken. Twee minuten daarna was het namelijk wéér raak, via Sadio Mané. Na een goede voorzet van Divock Origi tikte de Senegalees de bal rustig in het Leipzig-doel: 2-0. Liverpool wist de voorsprong vast te houden tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Daarmee rekent het met 4-0 over twee duels af met Leipzig. Liverpool staat nu in de kwartfinales van de Champions League.