Rensch instrueert Ajax-routiniers: 'Had ik al met Martínez afgesproken'

Rensch instrueert Ajax-routiniers: 'Had ik al met Martínez afgesproken'

Gepubliceerd: donderdag 11 maart 2021 om 07:47do 11-03-2021 om 07:47

Devyne Rensch heeft zich haast geruisloos in het eerste elftal van Ajax gespeeld. De achttienjarige verdediger had weinig tijd nodig om de schroom van zich af te gooien.

"Ik ben heel rustig, ook buiten het veld. Cool. Volgens mij straal ik ook rust uit. Dankzij die rust durf ik ook dribbels te maken", zegt Rensch tegen de Volkskrant.

Onder meer in het Europa League-duel met Lille OSC viel hij op met zijn loopacties. Zo dook hij als een spits op voor de Franse doelman. "Ik zag ruimte tussen centrale verdediger Botman en de linksback en zei tegen Davy Klaassen: Trek eens meer naar binnen. Dan trek je die linker centrale verdediger mee. Dat deed Davy. Toen kwam er veel ruimte en ging ik diep. Ik had al met Martínez afgesproken dat hij de bal moest geven als hij mij zag gaan. Jammer genoeg was mijn aanname niet al te best, maar het was goed gezien door Martínez."

Rensch lijkt Sean Klaiber al voorbij in de pikorde. "Het gaat veel sneller dan verwacht. In de jeugd speelde ik vooral links centraal, maar in de voorbereiding zette de trainer me linksback of rechtsback. Eerlijk gezegd besef ik niet helemaal hoe snel het gaat."

Trainer Erik ten Hag noemt Rensch net als Jurriën Timber een moderne verdediger. "Ze komen goed tot hun recht in onze dynamische speelstijl. Op alle vier posities in de defensie kunnen spelen, is uniek, al hebben ze ook nog tekortkomingen. Maar ze hebben veel potentie en dat laten ze zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws