'Bloedsnelle Van Bergen wil contract bij Heerenveen niet verlengen'

'Bloedsnelle Van Bergen wil contract bij Heerenveen niet verlengen'

11-03-2021 08:11
73

Mitchell van Bergen is nog altijd niet van plan om zijn contract bij sc Heerenveen te verlengen. Dat stelt Sander de Vries. De clubwatcher van de Leeuwarder Courant begrijpt weinig van de keuze van de 21-jarige vleugelaanvaller.

Van Bergen ligt nog tot medio 2022 vast. Hij legde meerdere voorstellen om die verbintenis te verlengen naast zich neer. "Het is hopen dat je nog een mooie prijs voor hem krijgt. Minimaal een miljoen euro", zegt De Vries bij KOKO Radio. "Maar aan de andere kant: dat die jongen mogelijkheden heeft dat zien we ook allemaal. Hij is bloedsnel. Dat is niet te geloven. Maar clubs gaan ook kijken wat de cijfertjes erachter zijn, hoeveel doelpunten en assists hij heeft gemaakt."

Wedden

Meer odds

Van Bergen was dit seizoen pas goed voor drie treffers en één assist in 23 competitieduel. "Verplaats je nou eens in Van Bergen", aldus De Vries. "Wat wil je nou? Hij heeft eerder gezegd dat hij een andere stap wil maken. Maar waar wil hij nou naartoe dan? Ik zou als ik hem was heel erg blij zijn als je een mooi nieuw contract kunt tekenen bij Heerenveen. De club wil wel verlengen. Dat hebben ze ook geprobeerd, maar dat lukte niet."