'Nu ik basisspeler ben bij Ajax, kan het snel gaan. EK zit in mijn achterhoofd'

'Nu ik basisspeler ben bij Ajax, kan het snel gaan. EK zit in mijn achterhoofd'

11-03-2021 08:52
74

Jurriën Timber en Quinten Timber maakten op dertienjarige leeftijd de keuze om de jeugdopleiding van Feyenoord te verruilen voor Ajax. De twee merkten een duidelijk verschil na hun overstap.

De tweelingbroers wilden voetbaltechnisch stappen maken en Ajax schotelde een beter plan voor. "Er wordt in Amsterdam veel meer op techniek getraind", zegt Jurriën in De Telegraaf. "We kregen skills-trainingen en aan de bal gingen we met stappen vooruit. Je ziet in de opleidingen terug dat Feyenoord de club is van de harde werkers en Ajax van het mooie voetbal. We waren gewend best snel een lange bal te geven. Maar nu werden we verplicht de voetballende oplossing te zoeken."

Onder meer Winston Bogarde leerde de twee wat er nodig is om het beste uit jezelf te halen, maar ook van de latino's bij Ajax steken ze veel op. "Elke training weer zijn ze meedogenloos", aldus Jurriën. "Die voortdurende focus en voorbeeldige mentaliteit zie je niet vaak in Nederland. Ze brengen het gif mee vanuit Zuid-Amerika en zorgen dat je dezelfde energie krijgt. Als je Nico, Lisandro en Edson bewonderend hoort schreeuwen als je een goede tackle maakt, dan geeft dat extra power."

Timber wil dit seizoen op alle fronten nog hoge ogen gooien met Ajax. "Als Quinten dan ook nog zijn debuut maakt, is dat de slagroom op de taart. We willen samen naar de top." Zelf durft de verdediger ook te dromen van het EK met Oranje. "Nu ik een vaste basisspeler bij Ajax ben, kan het snel gaan. Het EK zit zeker in mijn achterhoofd. Als ik blijf presteren, weet je maar nooit…"