LIVE: Ajax rondt perfecte Europa League-avond af met 3-0 van Brobbey (gesloten)

LIVE: Ajax rondt perfecte Europa League-avond af met 3-0 van Brobbey (gesloten)

11-03-2021 20:50 Laatste update: 20:45
361

De laatste fase van het seizoen dient zich aan en Ajax is nog altijd op drie fronten actief. De ploeg van Erik ten Hag mag donderdagavond tegen het Zwitserse Young Boys proberen om zijn Europa League-droom levend te houden: de aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 18.55 uur en VoetbalPrimeur doet live verslag.

Dat de nummers één van Nederland en Zwitserland de laatste zestien hebben gehaald, is enigszins verrassend: Ajax schakelde in de vorige ronde de Franse koploper Lille OSC uit, terwijl Young Boys zich ontdeed van Bayer Leverkusen, ook een hoger aangeschreven tegenstander. Beide teams staan in eigen land op een redelijk comfortabele voorsprong en kunnen in de Europa League alles uit de kast trekken.

Ajax komt één oude bekende tegen: Young Boys-routinier Miralem Sulejmani kwam in 2008 voor ruim zestien miljoen euro over van sc Heerenveen, speelde vijf seizoenen in Amsterdam en zou nog jarenlang de titel 'duurste Ajax-speler ooit' dragen. YB speelde vorig seizoen ook al tegen een Nederlandse club: het won thuis met 2-0 van Feyenoord en speelde in De Kuip met 1-1 gelijk, maar beide clubs strandden eind 2019 in de poulefase van de Europa League.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Klaassen; Antony, Tadic, Neres.