Argentijnen de straat op voor Maradona: 'Hij is niet overleden, hij is vermoord'

Argentijnen de straat op voor Maradona: 'Hij is niet overleden, hij is vermoord'

11-03-2021 11:11
78

Argentinië is nog altijd in de ban van de dood van Diego Maradona. Honderden Argentijnen gingen woensdag de straat op omdat ze duidelijkheid willen over de doodsoorzaak van 'Pluisje'.

Op 25 november vorig jaar overleed Maradona op zestigjarige leeftijd aan een hartstilstand, weken nadat hij een hersenoperatie had ondergaan. Daarna werd de voormalig topvoetballer behandeld door diverse dokters, maar daar bestaan nu twijfels over. Veel mensen denken dat Maradona niet de juiste behandeling heeft gehad en dat zijn dood voorkomen had kunnen worden.

De protesterende Argentijnen eisen duidelijkheid en organiseerden een protestmars, waarin ook dochters Dalma en Giannina meeliepen. Toen het grimmig werd, vertrokken zij echter weer. In diverse filmpjes is te horen dat demonstranten leuzen roepen als 'Hij is niet overleden, hij is vermoord' en dat de advocaat van Maradona, die het medisch team aanstelde, met de dood bedreigd wordt.

Maradona is een volksheld in Argentinië nadat hij het team in 1986 bijna eigenhandig wereldkampioen maakte. De aanvallende middenvelder maakte furore in het nationale elftal en werd ook bij clubs als Boca Juniors en Napoli een absolute legende.