'Juventus staat vertrek Ronaldo niet in de weg na Champions League-debacle'

'Juventus staat vertrek Ronaldo niet in de weg na Champions League-debacle'

11-03-2021 13:12 Laatste update: 13:14
88

De toekomst van Cristiano Ronaldo als speler van Juventus is voer voor discussie in Italië. Na de Champions League-uitschakeling tegen FC Porto is de Portugese vedette mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen in Turijn.

Juventus rouwde één dag om de Champions League-eliminatie tegen FC Porto en is inmiddels doorgeschakeld naar volgend seizoen, schrijven Italiaanse media. Volgens onder meer Gazzetta dello Sport en Tuttosport krijgt trainer Andrea Pirlo ondanks de tegenvallende resultaten de tijd en ruimte om te bouwen aan een nieuw Juventus.

De vraag is of Ronaldo daar onderdeel van is. De Portugees heeft een supercontract, dat loopt tot de zomer van 2022. Bij Juventus zouden er 'grote twijfels' zijn over Ronaldo. Een vroegtijdig afscheid van de 36-jarige aanvaller wordt niet uitgesloten.

Dat heeft naar verluidt twee redenen: het salaris van Ronaldo drukt, zeker in coronatijden, zwaar op de Juve-begroting. Hij verdient een slordige zestig miljoen euro per jaar. Ook past hij niet in de verjongingskuur die Pirlo en de clubleiding voor ogen hebben. Juventus lijkt een vertrek van Ronaldo niet in de weg te willen staan.

Het is geen geheim dat Ronaldo ervan droomt nog één keer de Champions League te winnen. Dat wilde hij doen met Juventus, maar voor het derde seizoen op rij bleef Europees succes uit. Het is afwachten welke clubs het zien zitten om Ronaldo die laatste kans te bieden. Chelsea en Paris Saint-Germain worden genoemd in het geruchtencircuit.