Spelersbattle: Feyenoord delft met 7-4 het onderspit tegen aanvallend sterk PSV

Spelersbattle: Feyenoord delft met 7-4 het onderspit tegen aanvallend sterk PSV

14-03-2021 11:28 Laatste update: 11:28
135

Met PSV - Feyenoord staat de volgende topper in de Eredivisie voor de deur. Voor de Eindhovenaren is het buigen of barsten in de titelstrijd met Ajax, terwijl de Rotterdammers móéten winnen om zicht te houden op plaats twee. Maar wie brengt het sterkste elftal op de been? VoetbalPrimeur legt de teams langs de meetlat in een spelersbattle.

Yvon Mvogo – Nick Marsman: 0-1
Mvogo werd als meevoetballende keeper met hoge verwachtingen binnengehaald door PSV, maar de Eindhovenaren maken niet voor niets haast met het aantrekken van Joël Drommel. De Zwitser is zeker niet feilloos. Marsman bewandelde de omgekeerde route: hij gold lange tijd als noodverband, maar laat nu zien een zeer betrouwbare stand-in van Justin Bijlow te zijn. Zijn goede prestaties geven de doorslag: 0-1 voor Feyenoord.

Wedden

Meer odds

Denzel Dumfries – Lutsharel Geertruida: 1-1
Geertruida pikte afgelopen weekeinde weer eens zijn doelpuntje mee bij Feyenoord, zijn vijfde van het seizoen. Tegen VVV-Venlo werd hij nauwelijks op de proef gesteld, maar dit seizoen liet hij verdedigend al meerdere steekjes vallen. Dumfries is ook zeker niet in grootse doen de laatste maanden, maar de Oranje-international en onvermoeibare aanvoerder van PSV drukt wel een groter stempel op zijn ploeg: de 'gelijkmaker' voor de thuisploeg.

Jordan Teze – Eric Botteghin: 2-1
Erop en erover voor PSV: dankzij Teze gaat ook dit punt naar de Eindhovenaren. Teze is één van de grootste verrassingen onder coach Roger Schmidt. Al het hele seizoen is hij een zeer constante en stabiele factor. Botteghin geldt in verdedigend opzicht ook als betrouwbare pion, maar in de opbouw wordt de Braziliaan meer en meer een vertragende factor, waarmee hij zijn teamgenoten bij Feyenoord weleens in de problemen brengt.

Nick Viergever – Marcos Senesi: 2-2
Viergever kende door een blessure en een coronabesmetting een valse start van het seizoen, waarna hij maanden vanaf de bank moest toekijken. De laatste weken is hij terug en maakt hij een zeer degelijke indruk. Tegen Senesi kan hij echter niet op. De Argentijn is uitgegroeid tot steunpilaar bij de Rotterdammers, die in de (nabije) toekomst een topbedrag voor hem hopen te vangen.

Philipp Max – Tyrell Malacia: 3-2
Een spannend duel om het vijfde punt. De terriër van Feyenoord is defensief sterker en kan zich vastbijten in een tegenstander. In aanvallend opzicht maakt Malacia echter nog regelmatig de verkeerde keuzes. Max is defensief juist kwetsbaar, maar in balbezit van grote waarde. De Duitser was al goed voor vijf goals en zeven assists in de Eredivisie. Hij creëert zelfs de meeste kansen van alle PSV'ers. Dat geeft nipt de doorslag.

Ibrahim Sangaré – Leroy Fer: 4-2
Voor Sangaré en Fer gaat eigenlijk hetzelfde op: als je ze niet ziet is dat een goed teken. Ze dienen als het extra slot op de deur. Sangaré is de aanjager bij PSV in het druk zetten, bij Feyenoord moet Fer zorgen dat er meteen druk op de bal wordt uitgeoefend. Tegen AZ ging hem dat – niet voor het eerst in een topduel – niet vlekkeloos af. De Ivoriaan trekt met minimaal verschil aan het langste eind.

Olivier Boscagli – Jens Toornstra: 4-3
Het doorschuiven van Boscagli naar het middenveld bleek een goede vondst van Schmidt. PSV komt met de Fransman makkelijker aan het voetballen. De voorkeur in deze battle gaat echter uit naar Toornstra. 'Hij is altijd fit, levert altijd, maakt goals, geeft assists en werkt knetterhard voor het team. Zo'n type zou bij mij altijd spelen', schreef Robin van Persie niet voor niets in zijn column in De Telegraaf.

Mario Götze – Orkun Kökcü: 5-3
Kökcü stelde het wellicht terecht aan de kaak: met zijn twintig jaar mag eigenlijk nog niet verwacht worden dat hij Feyenoord bij de hand neemt. Dat neemt niet weg dat hij nog te vaak kleurloos speelt. Götze staat op een heel ander punt in zijn carrière en hoeft niet eens altijd goed te spelen om toch belangrijk te zijn voor PSV. Het punt gaat naar Eindhoven.

Noni Madueke – Steven Berghuis: 5-4
Met zijn schitterende goal tegen Fortuna Sittard liet Madueke zien weer terug te zijn. De jonge Brit is aan een indrukwekkend seizoen bezig bij PSV, waarvoor hij zeven keer scoorde en vier assists gaf in de competitie. De teller van Berghuis staat op veertien goals en tien assists. De Feyenoord-captain heeft zijn grillen, maar blijft van grote waarde en trekt - op dit moment nog - aan het langste eind in deze battle.

Eran Zahavi – Bryan Linssen: 6-4
Een duidelijk punt voor PSV. Zahavi is in bloedvorm en schiet alles raak wat los- en vastzit. De oogst bedraagt zeven treffers in de laatste vijf officiële duels. Linssen werkt zich – net als de Israëliër – altijd een slag in de rondte en heeft de discussie over de spitspositie iets doen verstommen bij Feyenoord, maar tegen de goalgetter van de Eindhovenaren is momenteel geen kruid gewassen.

Donyell Malen – Luis Sinisterra: 7-4
Malen legt het momenteel qua scoringsdrift en werklust af tegen zijn kompaan voorin, maar de klasse druipt ervan af bij de Oranje-international. Dat hij de voorkeur krijgt boven Luis Sinisterra, mag weinig verrassend heten. De Colombiaan is net terug na een zware blessure en presteert – ook in wedstrijden zelf – nog wat wisselvallig.

Conclusie
PSV wint de spelersbattle met 7-4. Vooral aanvallend heeft de ploeg van coach Roger Schmidt de wapens om Feyenoord pijn te doen in het Philips Stadion. De formatie van Dick Advocaat zal het moeten hebben van de teamgeest én de bevliegingen van Berghuis. Of het genoeg is om de thuisploeg te verrassen, zal zondag vanaf 14.30 uur blijken.