Arnesen betwist Feyenoord-transfers: 'Twee spelers die niet echt succes hebben'

Arnesen betwist Feyenoord-transfers: 'Twee spelers die niet echt succes hebben'

11-03-2021 15:09
45

Oguzhan Özyakup en nu Lucas Pratto: de wintertransfers van Feyenoord hebben niet de gehoopte impact in De Kuip. Technisch directeur Frank Arnesen erkent de twee tegenvallers en gaat bij zichzelf te rade.

Arnesen vraagt zich publiekelijk af of het wel zin heeft om middenin het seizoen de transfermarkt op te gaan. "Dat zijn dingen waar we goed over moeten nadenken", zegt de Deen in het supportersblad Hand in Hand, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

"Het is wel zo dat we nu met twee spelers die in de winter werden gehaald niet echt succes gehad hebben. Vorig jaar met Özyakup, die door blessures maar vier wedstrijden speelde en nu met Pratto, die nog maar weinig gespeeld heeft. Dat zijn dingen waar we goed over moeten nadenken in de toekomst."

Arnesen vertelt ook dat trainer Dick Advocaat een doorslaggevende rol speelde in de komst van Pratto. De Argentijnse spits (32) kwam begin 2021 naar De Kuip door de blessures van Nicolai Jörgensen en Róbert Bozeník, maar is blijven steken op nul goals in slechts 240 minuten.

Feyenoord had drie kandidaten voor de spitspositie, aldus Arnesen. "Maar onze middelen waren zeer beperkt. Door het verhuren van meerdere spelers hadden we in de winter een klein beetje ruimte. Dick vond Pratto uiteindelijk de beste keus. Zo zijn we dat gaan proberen."