'Zahavi werkt zich een slag in de rondte voor PSV, Malen wil topscorer worden'

'Zahavi werkt zich een slag in de rondte voor PSV, Malen wil topscorer worden'

11-03-2021 15:58
37

Donyell Malen en Eran Zahavi zijn niet complementair aan elkaar. Dat constateert Arnold Bruggink in gesprek met de Volkskrant. De twee spitsen van PSV zijn volgens de ESPN-analist vooral afmakers.

Zahavi is de man in vorm bij PSV: de Israëlische spits maakte zeven goals in zijn laatste vijf wedstrijden. Malen zit in een mindere fase. Volgens de kenners broeit er wat irritatie tussen de twee, maar Bruggink ziet vooral dat de PSV-spitsen niet op elkaar zijn afgestemd. "Malen en Zahavi zijn niet complementair aan elkaar, omdat beiden te veel echte spitsen zijn", oordeelt de oud-PSV'er in gesprek met de Volkskrant.

In de ogen van Bruggink is Zahavi (33) meer een teamspeler dan de elf jaar jongere Malen. "Dat is logisch als je naar hun leeftijden kijkt", zegt hij. "Zahavi werkt zich een slag in de rondte voor het team. Als oudere speler denk je eerder: hoe kan ik het team beter laten functioneren? Als je jong bent, ben je veel meer bezig hoe je zelf beter kunt functioneren. Malen wil topscorer worden en weet van zichzelf dat hij uit het niets een doelpunt kan maken. Hij moet het veel meer van zijn momenten hebben."

Malen staat dit seizoen op veertien doelpunten in de Eredivisie. Zahavi heeft er negen gemaakt.