PEC maakt terugkeer officieel: Langeler na acht jaar weer trainer in Zwolle

PEC maakt terugkeer officieel: Langeler na acht jaar weer trainer in Zwolle

11-03-2021 16:22 Laatste update: 16:27
15

PEC Zwolle heeft donderdagmiddag de komst van Art Langeler officieel gemaakt. De vijftigjarige trainer komt over van de KNVB en gaat met ingang van 1 juli aan de slag - en dus niet 1 april, zoals aanvankelijk werd gezegd.

Langeler heeft in Zwolle zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. Bij de KNVB was hij sinds mei 2018 in dienst als directeur voetbalontwikkeling. Samen met directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma vormde hij het technisch directeurschap in Zeist.

Daarvoor was Langeler bondscoach van Jong Oranje en coördinator van de nationale jeugdteams. Ook was hij werkzaam bij PSV én stond hij tussen 2010 en 2013 aan het roer bij PEC Zwolle, waarmee de trainer promoveerde naar de Eredivisie.

"Het voelt heel erg goed om acht jaar na dato weer als hoofdtrainer terug te keren bij PEC Zwolle", reageert Langeler. "Sinds mijn vertrek is er veel veranderd in positieve zin. De club heeft prachtige prijzen gepakt, is doorgegroeid tot een stabiele eredivisionist en ook in de wijde regio is PEC Zwolle stevig verankerd met zowel supporters als sponsoren. Ook ikzelf heb niet stilgezeten de afgelopen jaren en heb leiding mogen geven aan mooie projecten bij goede werkgevers."

Mike Willems, technisch manager van PEC, is blij met de 'ervaren en tactisch sterk onderlegde' Langeler. "De afgelopen jaren heeft hij zich bij PSV en later de KNVB verder doorontwikkeld als trainer, maar ook als mens. In zijn eerste periode in Zwolse dienst heeft hij het fundament gebouwd van een elftal waar we jarenlang plezier van hebben gehad. Met enkele jongens uit de huidige selectie heeft hij al eerder gewerkt, voor de andere spelers is hij nieuw en dat zet iedereen op scherp."