Ajax pikt gewaardeerde jeugdtrainer van FC Groningen op: Het is hem zeer gegund

Ajax pikt gewaardeerde jeugdtrainer van FC Groningen op: "Het is hem zeer gegund"

11-03-2021 17:11 Laatste update: 17:34
41

FC Groningen neemt per volgend seizoen afscheid van Bote Talsma. De trainer van Groningen O16 verlaat de club na twaalf jaar voor Ajax. In Amsterdam wordt hij jeugdtrainer.

Talsma (35) had bij Groningen meerdere jeugdelftallen onder zijn hoede. Na twaalf jaar bij De Trots van het Noorden besluit hij om per 1 juli een nieuwe uitdaging aan te gaan. "Ik kijk terug op een prachtige tijd waarin ik met heel veel plezier heb samengewerkt met spelers en collega's", zegt Talsma op de website van Groningen.

"Vanaf komende zomer ga ik een nieuwe uitdaging tegemoet bij Ajax, waarnaar ik ontzettend uitkijk", vervolgt hij. "Het is ook een nieuw avontuur voor ons als gezin. Tot die tijd ga ik mijn uiterste best doen om, samen met mijn collega's, de jongens in de Opleiding te helpen bij hun voetbalontwikkeling. Ik ben de club dankbaar voor de kansen die het mij heeft gegeven en trots op de ontwikkeling die de Opleiding van FC Groningen de afgelopen jaren heeft doorgemaakt."

Het stemt hoofd jeugdopleidingen Peter Jeltema trots dat niet alleen spelers een stap maken, maar ook trainers. "Hij heeft altijd de hang naar ontwikkelen en beter worden. Dit is niet onopgemerkt gebleven. We leveren nu op een andere manier een FC Groningen-man af bij een topclub. Het is hem zeer gegund en wij wensen Bote alle succes in het verdere verloop van zijn carrière."