'Ajax richt pijlen weer op Nordsjaelland-speler, veel concurrentie uit Duitsland'

'Ajax richt pijlen weer op Nordsjaelland-speler, veel concurrentie uit Duitsland'

11-03-2021 19:45
11

Ajax heeft weer zijn oog laten vallen op een speler van FC Nordsjaelland. Na Mohammed Kudus en Kamaldeen Sulemana is nu Zidan Sertdemir op de Amsterdamse radar verschenen, meldt althans BILD.

Volgens de Duitse boulevardkrant is de concurrentie wel groot. Ook Bayer Leverkusen, VfL Wolfsburg, Hoffenheim en drie andere Bundesliga-clubs tonen interesse in Sertdemir, die te boek zou staan als één van de grootste talenten van Denemarken. Daarnaast zit Arsenal op het vinkentouw.

Wedden

Meer odds

"Zidan Sertdemir is waarschijnlijk de beste zestienjarige speler in Denemarken. Hij is een zeer opwindende speler voor technisch sterke teams", zei coach Kim Engstrom van Superligaen-rivaal Odense BK onlangs. De centrale middenvelder wacht nog op zijn debuut in het eerste elftal, maar hij maakt al wel furore in het hoogste jeugdteam van Nordsjaelland.

Serdemir heeft nog een contract tot eind 2022. De Deense club is daardoor mogelijk bereid om in de zomer te praten over een vertrek. Volgens BILD geven de ouders van de spelmaker de voorkeur aan een overstap naar Duitsland. De familie is onder de indruk van de wijze waarop Erling Haaland zich kon ontwikkelen bij Borussia Dortmund en hoopt op een soortgelijke route.