Milan verpest bijzondere heldenrol voor Diallo bij United, Villarreal op rozen

Milan verpest bijzondere heldenrol voor Diallo bij United, Villarreal op rozen

11-03-2021 20:49
9

Manchester United heeft in de eerste krachtmeting met AC Milan een voorsprong uit handen gegeven in de achtste finales van de Europa League. Amad Diallo leek de matchwinner te worden, maar daar stak Simon Kjaer een stokje voor. In Oekraïne deed Villarreal uitstekende zaken tegen Dinamo Kiev.

Manchester United - AC Milan 1-1
Manchester United hoefde niet te vrezen voor Zlatan Ibrahimovic, maar AC Milan nam desondanks het heft in handen op Old Trafford. Franck Kessié was de grote aanjager bij de Italianen en hij dacht na twaalf minuten de score te openen. De middenvelder schoot knap raak, maar werd teruggefloten wegens hands. De Engelsen hanteerden - zonder de geblesseerde Donny van de Beek - een te laag tempo, maar waren wel dicht bij de 1-0 via Harry Maguire. De verdediger leek de bal voor het intikken te hebben, maar raakte de paal.

Milan had zodoende het beste van het spel, maar United was voor rust heel dicht bij een treffer. Manager Ole Gunnar Solskjaer bracht meteen na rust Amad Diallo en die keuze pakte zeer goed uit. De achttienjarige aanvaller kwam in januari over van Atalanta Bergamo, kwam tot dusver nauwelijks in actie, maar hij brak na vijftig minuten wel de ban met zijn eerste doelpoging voor de club. Na een fraaie bal van Bruno Fernandes kopte hij stijlvol achterwaarts binnen: 1-0.

Milan ging op zoek naar een snel antwoord, maar ook United deed duidelijk vertrouwen op. Het spel golfde op en neer. In blessuretijd tekende Simon Kjaer alsnog voor de 1-1, waardoor volgende week nog een spannende return wacht in San Siro.

Dinamo Kiev - Villarreal 0-2
Villarreal zit na de heenwedstrijd tegen Dinamo Kiev in een zetel. Verdedigers Pau Torres en Raúl Albiol maakten de doelpunten in Oekraïne.

Overige uitslag:
Slavia Praag - Rangers FC 1-1