Perez prijst Ajax, maar verbaast zich: 'Peter Bosz moet zich voor zijn kop slaan'

Perez prijst Ajax, maar verbaast zich: 'Peter Bosz moet zich voor zijn kop slaan'

11-03-2021 21:14
59

Ajax staat na één wedstrijd tegen BSC Young Boys al bijna in de kwartfinales van de Europa League, zag ook Kenneth Perez. De Deense analist vond Ajax zeer behoorlijk spelen, maar verbaasde zich over het niveau van de tegenstander uit Zwitserland.

Young Boys had in de vorige ronde nog flink uitgepakt met twee overwinningen op Bayer Leverkusen. "Een hele goede tweede helft van Ajax, heer en meester. Maar hoe heeft Leverkusen hier ooit van verloren?", aldus Perez tijdens de nabeschouwing op ESPN. "Ajax was ook goed. Maar zag je iets bij Young Boys? Dat je denkt: ja... Ik snap wel dat ze op een goede dag iets kunnen bewerkstelligen. Young Boys is van organisatie, hard werken: daar is niets mis mee, had ik dat maar. Maar het is gewoon niet genoeg als je tot een bepaald niveau wil reiken."

Wedden

Meer odds

In de vorige rondde had Young Boys dus uitgepakt tegen Bayer Leverkusen, de nummer vijf van de Bundesliga: 4-3 in Bern, 0-2 in de BayArena. "Peter Bosz (de trainer van Bayer Leverkusen, red.) moet zich echt voor de kop slaan: hoe hebben we dit over twee wedstrijden kunnen laten gebeuren? Dat gezegd hebbende: de keeper (David von Ballmoos, die tegen Ajax juist ontbrak, red.) had daar wel een hele grote rol in."

De nummers één van Zwitserland en Ajax gaan op donderdag 18 maart op herhaling in Bern. Ajax mag vanaf 21.00 uur een 3-0 voorsprong verdedigen.