Ten Hag: 'Laat die jongen met rust, hij moet zich richten op beter worden'

Ten Hag: 'Laat die jongen met rust, hij moet zich richten op beter worden'

11-03-2021 21:10
41

Erik ten Hag prijst zich zeer gelukkig met het optreden van Ajax in het thuisduel met BSC Young Boys in de achtste finales van de Europa League. Volgens de trainer hebben de Amsterdammers de tegenstander kapot gespeeld.

"Het was een heel goede wedstrijd, we hadden totale dominantie", zegt Ten Hag bij ESPN. "In de eerste helft vertaalden we dat niet naar doelpunten, maar aan het eind denk ik dat ze kapot waren. Wij hebben ze kapot gespeeld", verduidelijkt de Ajax-coach. "We hadden een goed positiespel. En we zeiden vooraf: we moeten goed aan de bal zijn. Dat waren we."

"Wij hebben ze moe gemaakt. Ze konden niet meer. Dat zag je aan het wisselbeleid, maar ook op het veld. Ze waren gekookt", aldus Ten Hag, die zijn ploeg op het hart had gedrukt om het balbezit te koesteren. "Zeker tegen counterploegen is balbezit een heel goed middel. In de eerste helft hadden zij wel een paar keer in de counter kunnen komen als ze de goede keuzes hadden gemaakt. Daar moeten we voor waken."

Ajax staat na de 3-0 zege met één been in de kwartfinale. "Je moet altijd voorzichtig zijn, maar het is een heel goede uitslag. De nul is heel belangrijk in zo'n eerste wedstrijd. Als je er dan zelf drie maakt, dan is dat duidelijk."

Brobbey
Brian Brobbey was de maker van het derde doelpunt. De jonge spits mocht weer invallen, al heeft hij zijn aflopende contract nog altijd niet verlengd. "Als er nieuws is, dan komt het wel. Dan maken wij dat bekend. Laat die jongen met rust. Hij moet zich richten op het spel, op beter worden en goals maken. En ook op andere facetten van het voetbal, want er is nog genoeg aan te merken."

Dat Brobbey de voorkeur kreeg boven Lassina Traoré, zegt volgens Ten Hag niets over zijn contractsituatie. "Dat heeft er niets mee te maken. De beste speelt."