Scorende Brobbey zelfkritisch: U heeft helemaal gelijk, u heeft helemaal gelijk

Scorende Brobbey zelfkritisch: "U heeft helemaal gelijk, u heeft helemaal gelijk"

11-03-2021 21:36 Laatste update: 21:41
53

Sinds Ajax begin februari bekendmaakte dat Brian Brobbey binnenkort transfervrij gaat vertrekken, is de negentienjarige spits aan het scoren geslagen in Europa: eerst schoot hij Ajax naar een uitzege op Lille OSC, donderdag scoorde hij ook als invaller tegen BSC Young Boys. Brobbey had zelfs nóg een doelpunt tegen de Zwitsers kunnen maken, gaf hij zelf ook ruiterlijk toe.

De jeugdinternational schoof in de extra tijd de 3-0 binnen, maar had kort daarvoor al tegen de paal geschoten. "U heeft helemaal gelijk, u heeft helemaal gelijk", lachte Brobbey in gesprek met ESPN-interviewer Milan van Dongen. "Ik baal er zeker van, die moest erin. Dan had ik nóg een goaltje meegepikt."

Brobbey heeft desondanks naam gemaakt als supersub. "Invallen is natuurlijk zwaarder, je moet gelijk ready zijn in zo'n wedstrijd. Dat is wel iets anders dan basis spelen", aldus de spits. "Ik ben meteen scherp: een goede warming-up voor mezelf, dan moet ik meteen vlammen."

ESPN kreeg voorafgaand aan het interview het verzoek van Ajax het verzoek om niet te veel vragen over mogelijke transfers te stellen, maar Van Dongen waagde toch een poging. Brobbey liet zich echter niet kennen. "Ik doe sowieso mijn best voor Ajax. Dat is wat ik moet doen toch? Mijn contact met de spelers is helemaal top", hield hij zijn kaarten tegen de borst. "Het buitenland? Zit helemaal niet in mijn hoofd, ik focus me gewoon op Ajax. Of ik nog steeds van plan ben om weg te gaan? Ik heb liever dat we gewoon over de wedstrijd praten..."