'Rutten werkt mee aan plan dat NEC meer stootkracht op transfermarkt moet geven'

'Rutten werkt mee aan plan dat NEC meer stootkracht op transfermarkt moet geven'

12-03-2021 09:46 Laatste update: 10:02
36

NEC kan momenteel een beroep doen op de expertise van Fred Rutten, maar van een officiële functie van de trainer is geen sprake. De 58-jarige trainer is in het kielzog van technisch directeur Ted van Leeuwen veelvuldig in Nijmegen te vinden.

Rutten heeft momenteel zijn handen vrij. "Fred wil nog trainer zijn", legt zaakwaarnemer Kees Ploegsma uit aan de Gelderlander. "Dat kan in het buitenland zijn, maar ook bij een goede club in Nederland." Volgens NEC-directeur Wilco van Schaik is zijn club daarbij geen optie. "Fred wordt hier op korte termijn geen trainer of technisch directeur, Fred heeft andere ambities op trainersgebied dan NEC op dit moment."

Volgens Van Schaik spart Rutten met de mensen uit de technische organisatie en de directie. Ook trainer Rogier Meijer maakt gebruik van de kennis van de oud-trainer van Feyenoord en PSV. "Als onervaren hoofdtrainer kan ik veel van hem leren. Over groepsprocessen, over de omgang met individuele spelers. Fred heeft in de top gewerkt, een jongen als Ibrahim Afellay zien doorbreken. Ik wil weten hoe hij dat allemaal ervaren heeft."

NEC en Rutten hebben 'geen verplichtingen naar elkaar toe', benadrukt Van Schaik. "Fred vindt het leuk om hier te zijn vanuit de relatie die hij met Ted en met mij heeft. Bovendien kent hij Marcel Boekhoorn ook. That's it." Boekhoorn is de grootste geldschieter van de Nijmegenaren.

Extra stootkracht
Volgens de Gelderlander helpt Rutten ook mee aan een plan dat aan de investeerders gepresenteerd moet worden, zodat er extra stootkracht is op de transfermarkt komende zomer. Zijn rol is daarmee vergelijkbaar met die bij FC Twente in de voorgaande jaren.