Nagelsmann gelukkig met komst Brobbey: 'Hij is een zeer groot talent'

Nagelsmann gelukkig met komst Brobbey: 'Hij is een zeer groot talent'

12-03-2021 14:52
38

Julian Nagelsmann prijst zich gelukkig met de komst van Brian Brobbey, die vrijdag een vierjarig contract tekende bij RB Leipzig. De negentienjarige spits komt na dit seizoen transfervrij over van Ajax.

"Brian is een zeer groot talent en wij zijn heel blij dat hij na de zomer voor RB Leipzig zal spelen", liet de Duitse trainer weten op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. "Hij is fysiek sterk, heeft een neusje voor de goal en heeft ook technisch het een en ander in huis. Het is niet zo dat er een overschot is aan jonge en begaafde aanvallers. Toen de gelegenheid zich aandiende, zijn we het gesprek aangegaan. We hebben vrij snel de knoop doorgehakt."

Volgens Nagelsmann deed Brobbey ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring op. "Hij maakt al deel uit van het eerste team van Ajax, waarvoor hij al een paar doelpunten maakte. Hij is bereid om hard te werken en wij willen hem de volgende stap laten zetten. Hij heeft veel potentieel om zich verder te ontwikkelen."