Vierde zege op rij voor NEC, FC Volendam maakt gehakt van hekkensluiter

12-03-2021 20:46 Laatste update: 20:36
22

NEC heeft vrijdag de vierde overwinning op rij geboekt. Jong PSV werd na een saaie eerste helft met 2-0 verslagen.

NEC - Jong PSV 2-0
De wedstrijd was voor de rust niet om aan te zien, al stelde NEC in de tweede helft orde op zaken. Javier Vet maakte na ruim een uur de openingsgoal, waarna Rangelo Janga de wedstrijd een kwartier voor tijd besliste. Jong PSV kwam er niet aan te pas.

Met nog tien wedstrijden te gaan mag NEC stiekem nog hopen op directe promotie naar de Eredivisie, al dan moet vanaf nu alles meezitten. De Nijmegenaren staan zesde op de ranglijst, de achterstand op nummer twee De Graafschap is zeven punten. Jong PSV staat zeventiende.

FC Den Bosch - FC Volendam 1-5
Hekkensluiter FC Den Bosch is pijnlijk onderuit gegaan tegen FC Volendam. Het werd 1-5. Via Ibrahim El Kadiri werd het in de eerste helft 0-1, waarna Volendam in de tweede helft een tandje bijschakelde. Samuele Mulattieri maakte er 0-2 van en daarna scoorden ook Zakaria El Azzouzi, Micky van de Ven en Derry John Murkin. Voor Den Bosch scoorde Roy Kuijpers.

FC Eindhoven - Almere City 1-3
Almere City heeft in de strijd om promotie naar de Eredivisie drie cruciale punten gepakt. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie won bij FC Eindhoven met 1-3.

Almere City kon wel een opsteker gebruiken na nederlagen tegen SC Cambuur en FC Volendam. De ploeg herstelde zich afgelopen zaterdag tegen Excelsior en versloeg ook Eindhoven. Almere had aan één helft genoeg. Goalgetter Thomas Verheydt opende de score na een klein kwartier, waarna Xian Emmers de score verdubbelde.

Een reactie kwam er van Hugo Botermans, al wist Verheydt de voorsprong nog voor de rust te verdubbelen. Aan de score veranderde in de tweede helft niets meer. De achterstand van Almere op nummer twee De Graafschap bedraagt één punt, al hebben De Superboeren nog een wedstrijd tegoed. Cambuur is koploper met 66 punten. Eindhoven blijft steken op plek veertien.

MVV Maastricht - Jong AZ 3-2
Het kostte MVV wat moeite, maar de drie punten blijven in Maastricht na het Keuken Kampioen Divisie-treffen met Jong AZ. De ploeg van trainer Darije Kalezic pakte al snel een voorsprong, zag AZ vervolgens de 1-1 en 1-2 maken, maar in de tweede helft wist de thuisploeg de wedstrijd om te draaien.

Het balbezit in de beginfase van de wedstrijd was voor Jong AZ, maar het was MVV dat de voorsprong pakte. Joy Lance Mickels zette de thuisploeg na ongeveer een kwartier spelen op voorsprong. De reactie van de gasten uit Alkmaar liet echter niet lang op zich wachten: al snel stond de 1-1 op het scorebord. MVV-keeper Mike Havekotte werkte de bal ongelukkig in eigen doel. De MVV-spelers zagen een overtreding op de doelman, maar het doelpunt bleef staan.

Na rust pakte Jong AZ brutaal de voorsprong: Fedde de Jong verschalkte Havekotte. MVV wist de wedstrijd uiteindelijk toch winnend af te sluiten. Djibril Dianessy maakte met nog twintig minuten te gaan de gelijkmaker, Arne Naudts schoot tien minuten voor het laatste fluitsignaal de 3-2 tegen de touwen.