Update: Schalke 04 treedt naar buiten en ontkent Rangnick-nieuws

Update: Schalke 04 treedt naar buiten en ontkent Rangnick-nieuws

12-03-2021 18:44 Laatste update: 18:42
12

Ralf Rangnick wordt de nieuwe sportief directeur van Schalke 04. Met dat nieuws pakt het Duitse BILD vrijdagmiddag groot uit. De club uit Gelsenkirchen heeft nog wat posities binnen de club in te vullen, nadat vijf leden van het technische kader op straat werden gezet.

Voor Rangnick zou de klus bij Schalke een terugkeer op het oude nest betekenen. Hij was in het verleden al twee keer actief als hoofdtrainer bij Die Königsblauen (2004/2005 en een korte periode in 2011). Nu keert hij niet terug als hoofdtrainer, maar wacht hem misschien een nog wel grotere klus: orde scheppen in de chaos die er op dit moment heerst bij Schalke, aldus BILD.

Rangnick wordt als sportief directeur verantwoordelijk voor de technische gang van zaken bij Schalke en gaat een belangrijke rol spelen bij de transfers van de club. Hij ondersteunt daarnaast trainer Dimitrios Grammozis, die aangesteld werd als opvolger van de ontslagen Gross. Rangnick werd afgelopen zomer nog gelinkt aan AC Milan, waar hij het technische beleid moest gaan combineren met het hoofdtrainerschap. De Italiaanse club hield echter vertrouwen in trainer Stefano Pioli.

Update: Schalke treedt via de officiële kanalen naar buiten en ontkent het Rangnick-nieuws van BILD. 'Het bestuur benadrukt dat de berichten dat er een 'voorakkoord' is tussen Schalke 04 en Ralf Rangnick niet correct zijn', laat de club weten. 'Ondanks alles is Rangnick een hooggewaardeerde expert en is hij altijd welkom.'