Waarschuwing voor Brobbey: 'Zien hem als speler die op de bank zat bij Ajax'

Waarschuwing voor Brobbey: 'Zien hem als speler die op de bank zat bij Ajax'

12-03-2021 22:13
116

Arnold Bruggink begrijpt de keuze van Brian Brobbey om naar RB Leipzig te vertrekken na dit seizoen. De jonge spits kan in Duitsland naar verluidt een salaris van twee miljoen netto per jaar ontvangen én kiest volgens Bruggink voor een club met een goede filosofie. 

Leipzig maakte vrijdag bekend dat Brobbey na dit seizoen de overstap maakt naar Oost-Duitsland. Bruggink denkt dat directeur voetbalzaken Marc Overmars de strijd heeft moeten staken. "Ik heb gehoord dat Brobbey in Duitsland heel veel gaat verdienen", vertelt Bruggink in gesprek met De Telegraaf. "Dan moet je als Nederlandse club op een gegeven moment zeggen: dit bieden wij en dat is het, verder gaan we niet."

Bruggink begrijpt de keuze van Brobbey wel en stelt dat Leipzig een goede vervolgstap voor hem is. "Als Brobbey dan toch voor zichzelf de beslissing had genomen dat hij verder wilde kijken, dan is RB Leipzig echt een heel goede keuze. Het is een club met een heel duidelijke filosofie. Leipzig heeft een plan met jonge voetballers en maakt ze beter."

Dat Brobbey transfervrij de overstap maakt, is volgens Bruggink echter geen voordeel. "Brian komt in een veel volwassenere competitie terecht dan de Eredivisie. Word je voor een hoge transfersom aangetrokken, dan kom je toch anders binnen. Nu wordt er gekeken of Brobbey al goed genoeg is. Niet? Dan wacht hij maar even. De jongens van Leipzig zullen hem door zijn doelpunten tegen Lille en Young Boys nu wel kennen, maar zien hem ook als een speler die op de bank zat bij Ajax."