Driessen reageert op Brobbey-transfer naar Leipzig: 'Heeft Ajax zelf veroorzaakt'

Driessen reageert op Brobbey-transfer naar Leipzig: 'Heeft Ajax zelf veroorzaakt'

12-03-2021 23:31 Laatste update: 23:33
178

Lang was de toekomst van Brian Brobbey bij Ajax onduidelijk. Er werd door de clubleiding van Ajax stiekem gehoopt dat de spits, die inmiddels een contract bij RB Leipzig ondertekend heeft, nog voor een contractverlenging te porren was. Hoop die de clubleiding vooral zelf gecreëerd heeft, stelt chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf.

In een video van De Telegraaf geeft Driessen aan dat er waarschijnlijk al langer een akkoord was tussen Leipzig en Brobbey. "Dat heeft Ajax een beetje zelf veroorzaakt natuurlijk, door te zeggen: we gaan het toch nog proberen", doelt hij op de hoop op een contractverlenging van Brobbey. "Terwijl ze zelf een statement hadden uitgebracht: einde verhaal, Brobbey vertrekt aan het einde van het seizoen. Leipzig heeft waarschijnlijk besloten om het nu maar naar buiten te brengen."

Driessen begrijpt de keuze van Brobbey wel. "Aan de ene kant vind ik het zonde, want het is een speler met heel veel potentie. Aan de andere kant denk ik dat Leipzig best wel een goede keuze. Iedereen zegt: er lopen zoveel goede spitsen daar. Ze hebben daar helemaal geen spitsen... Timo Werner is naar Chelsea gegaan, die is nooit opgevolgd. Hij heeft best kans om basisspeler te worden", sluit Driessen af.