Kamphuis vergelijkt VAR met een parachute: 'Steeds meer met arbitrage bezig'

Kamphuis vergelijkt VAR met een parachute: 'Steeds meer met arbitrage bezig'

13-03-2021 08:43 Laatste update: 09:58
29

Scheidsrechter Jochem Kamphuis is zeer positief over de VAR en vergelijkt het systeem met een parachute. De 34-jarige leidsman geeft eerlijk toe dat het systeem nog niet waterdicht is en denk dat er de aankomende jaren nog wel het één en ander gaat veranderen aan de videoarbitrage.

De jonge leidsman ziet de VAR als een welkome aanvulling voor de voetbalsport. "Ik heb wel idee dat we, sinds de VAR er is, steeds meer met arbitrage bezig zijn", begint Kamphuis in Extra Tijd. "De VAR is, om te beginnen, een fantastisch systeem."

Kamphuis legt uit waarom hij dat vindt. "In gevallen waarin je als scheidsrechter iets niet goed kan zien of verkeerd hebt gezien, is de VAR een parachute die een scheidsrechter kan helpen om de juiste beslissing te nemen. Dat komt het voetbal en de eerlijkheid alleen maar ten goede."

Dat er kritiek is op de VAR begrijpt Kamphuis ook, maar wil dit wel graag nuanceren. "We moeten ook niet vergeten dat we nog maar drie, vier jaar bezig zijn met de VAR. Het is natuurlijk iets wat de komende tijd nog volop in ontwikkeling zal blijven. Er zal echt nog wel het nodige gaan veranderen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie