Leipzig in de wolken met Ajacied Brobbey: 'Je kan hem vergelijken met Lukaku'

Leipzig in de wolken met Ajacied Brobbey: 'Je kan hem vergelijken met Lukaku'

Gepubliceerd: zaterdag 13 maart 2021 om 14:50za 13-03-2021 om 14:50

Laatste update: zaterdag 13 maart 2021 om 14:56za 13-03-2021 om 14:56

Julian Nagelsmann denkt met Brian Brobbey goud in handen te hebben. De trainer van RB Leipzig is dolblij dat de jonge spits van Ajax volgend jaar in Duitsland komt voetballen en vergelijkt hem al met Romelu Lukaku.

In de speelstijl van Brobbey ziet Nagelsmann veel dingen die hij ook bij Lukaku ziet. "Als je zijn fysiek en zijn manier van voetballen in ogenschouw neemt, lijkt hij veel op hem", zegt de trainer op een persconferentie, opgetekend door Kicker. "Om de fans een beeld van hem te geven: je kan zeggen dat ze te vergelijken zijn. We hopen dat hij zichzelf net zo goed kan ontwikkelen en dat hij net zo belangrijk wordt in het Europese voetbal als Lukaku."

Toch wil de Duitse 'laptoptrainer' waken voor te hoge verwachtingen. "Het is moeilijk voor een jonge speler als je hem snel met anderen vergelijkt. Dan kunnen mensen dingen gaan verwachten die niet goed zijn voor een jonge speler. Als hij zo goed wordt als Lukaku heeft onze scouting een geweldige beslissing gemaakt en daar hopen we op, maar zeg alsjeblieft niet dat hij net zo goed moet gaan spelen. Dat zal nog niet het geval gaan zijn."

Het contract van Brobbey bij Ajax loopt komende zomer af. De Amsterdammers wilden hem koste wat het kost behouden voor de club, maar in samenspraak met zaakwaarnemers Mino Raiola en José Fortes Rodriguez kiest hij nu toch voor een overstap naar Leipzig.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws