Willem II boekt levensbelangrijke zege op Heerenveen in strijd tegen degradatie

13-03-2021 18:21 Laatste update: 18:22
120

Willem II heeft zaterdag een zeer belangrijke zege geboekt in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. De ploeg van coach Zeljko Petrovic won thuis met 3-1 van sc Heerenveen.

Heerenveen had in het eerste kwart van de wedstrijd het meeste balbezit, maar kansen leverde dat niet op. Willem II kon geen potten breken, maar de eerste de beste kans was wel meteen raak. Sebastian Holmén kopte raak uit een voorzet van Mike Trésor. Via Tresor en Pavlidis had de thuisploeg daarna zelfs kansen om de score te verdubbelen. De bezoekers waren alleen na een fraaie combinatie tussen Lasse Schöne en Henk Veerman een keer dicht bij de gelijkmaker.

In de tweede helft verdubbelde Willem II de score al snel. Kwasi Okyere Wriedt kopte raak op aangeven van Che Nunnely: 2-0. De rappe buitenspeler scoorde drie minuten later zelf, na een fraaie uitbraak. Even daarvoor dacht Heerenveen nog de 2-1 te maken. De Friezen claimden dat de bal over de lijn was, maar de arbitrage ging daar niet in mee. Joey Veerman kreeg voor zijn protesten een gele kaart.

De spelmaker van Heerenveen bracht de spanning daarna nog wel even terug, maar Willem II hield stand in de slotfase. Door de 3-1 zege komen de Tilburgers op 21 punten. Daarmee wordt niet alleen afstand genomen van ADO Den Haag (15) en FC Emmen (13), ook voelt VVV-Venlo (22) de hete adem van de nummer zestien in de nek.