Gefrustreerde Joey Veerman: 'Bij Ajax en PSV had hij wel gezeten'

Gefrustreerde Joey Veerman: 'Bij Ajax en PSV had hij wel gezeten'

13-03-2021 19:44
79

Joey Veerman meent dat sc Heerenveen een doelpunt door de neus is geboord op bezoek bij Willem II. De Friezen kregen niet veel later de 3-0 om de oren, waarmee het duel in Tilburg wel gespeeld was.

Heerenveen dacht de 2-1 te maken, maar een inzet van Pawel Bochniewicz werd volgens de arbitrage vóór de lijn weggehaald door Pol Llonch. "Dat was gewoon een goal. Ik heb net een foto gezien dat die jongen z'n hele been achter de lijn is. Ik kan me dan niet voorstellen dat de bal voor de lijn is", zegt Veerman bij ESPN. "Ik zei net al dat hij waarschijnlijk bij Ajax of PSV wel gezeten had."

Wedden

Meer odds

De VAR was op basis van de beelden niet voldoende overtuigd om het doelpunt goed te keuren. "Dan staat die camera niet goed", oordeelt Veerman. "Daarna valt meteen de 3-0 en dat is wel een beetje een kantelpunt. Wij zijn de gehele wedstrijd beter geweest. Zij schieten alles lang en kijken maar waar die bal belandt. Dat krijgt nog punten ook, dat is wel jammer."

Heerenveen begon nog aardig aan het duel, maar gaf het initiatief daarna helemaal uit handen. "Dat gebeurt ons vaker. Dat we goed beginnen en daarna inzakken. Daar hebben we het medicijn nog niet op gevonden." Veerman bepaalde de eindstand uiteindelijk op 3-1. "Daar zat wel wat frustratie bij."