Sporting ondanks rel bezig met uniek seizoen, BVB op CL-koers, Everton knoeit

Sporting ondanks rel bezig met uniek seizoen, BVB op CL-koers, Everton knoeit

13-03-2021 23:55 Laatste update: 23:48
10

De race om de Champions League-plekken nadert zijn beslissende fase in Duitsland en Engeland. Borussia Dortmund heeft daarin goede zaken gedaan, terwijl Everton de boot dreigt te missen. Sporting Portugal is ondertussen op weg naar een unieke prestatie. 

Tondela-Sporting Portugal 0-1
Trainer Rúben Amorim riskeert een schorsing van maximaal zes (!) jaar, maar Sporting Portugal koerst onverstoorbaar af op een historische landstitel. Makkelijk ging het niet tegen nummer elf Tondela, maar Sporting boekte in de slotfase alsnog zijn negentiende zege in 23 speelrondes: Tiago Tomás schoot tien minuten voor tijd de 0-1 in de bovenhoek.

Wedden

Meer odds

De lijstaanvoerder lijkt voor het eerst in negentien jaar weer eens kampioen te worden en kan bovendien voor het eerst in de clubgeschiedenis een heel seizoen lang ongeslagen blijven. Aartsrivalen Benfica en FC Porto kregen dit overigens al wel eens voor elkaar: Porto deed dat in 2012/2013 voor het laatst.

Borussia Dortmund-Hertha BSC 2-0
BVB komt op één punt van nummer vier Eintracht Frankfurt – dat zondag nog de topper tegen nummer twee RB Leipzig speelt – na een krappe zege op Hertha BSC. Eind november werd het door vier treffers van Erling Braut Haaland nog 2-5 in Berlijn, maar tijdens de 'return' in eigen huis ging het een stuk lastiger tegen de nummer vijftien. Tien minuten na rust viel de enige treffer van de avond: Julian Brandt probeerde het op goed geluk van afstand en zag dat zijn ogenschijnlijk houdbare schot verkeerd werd getaxeerd door doelman Rune Jarstein: 1-0.

Hertha speelde in de slotfase met tien man, na een rode kaart voor Vladimir Darida. Reus moest zich laten vervangen door de zestienjarige Youssoufa Moukoko, die in de blessuretijd voor de definitieve nekslag zorgde. Dortmund komt op 42 punten uit 25 wedstrijden en is nog volop in de race om het miljardenbal.

Everton-Burnley 1-2
Everton kreeg voorafgaand aan zijn wedstrijd tegen Burnley goed nieuws vanaf Elland Road: Leeds United had gelijkgespeeld tegen Chelsea, waardoor Everton twee wedstrijden de tijd kreeg om de nummer vier van de ranglijst te achterhalen. Tijdens de eerste opdracht tegen nummer vijftien Burnley ging het echter al direct mis. Erik Pieters en de zijnen stonden na een klein half uur al op een 0-2 voorsprong op Goodison Park: Chris Wood knalde vanuit de tweede lijn de openingstreffer binnen en Dwight McNeil tekende voor de schitterende 0-2. Na de aansluitingstreffer van Dominic Calvert-Lewin had Everton nog een uur de tijd om ook de gelijkmaker te vinden, maar het bleef bij 1-2. West Ham United heeft nu het initiatief in de Champions League-race.