Emmen verliest ook niet van Groningen, opvallend opstootje tussen Bijl en Buijs

13-03-2021 21:53
108

FC Emmen blijft puntjes sprokkelen in de Eredivisie. Op bezoek bij FC Groningen pakte de ploeg van trainer Dick Lukkien een puntje, maar had het qua kansen misschien wel recht op meer. Door doelpunten van Glenn Bijl en Alessio Da Cruz stond er na negentig minuten spelen een 1-1 eindstand op het scorebord.

Emmen voetbalt de laatste weken een stuk beter dan in het eerste gedeelte van het seizoen en dat is te zien aan de resultaten. Er werd gewonnen van PEC Zwolle en FC Utrecht, tegen Sparta Rotterdam werd er in de blessuretijd van de wedstrijd een punt gepakt. De ploeg uit Drenthe begon dan ook vol vertrouwen aan het duel op bezoek bij Groningen en kwam een aantal keer dreigend voor het doel van de tegenstander.

Na tien minuten spelen was Miguel Araujo al dichtbij de openingstreffer. Hij plaatste een vrije trap met veel gevoel op de paal van het Groningen-doel. Halverwege de eerste helft probeerde Bijl het eens, maar hij zag zijn schot voorlangs vliegen. Niet veel later was het alsnog raak voor de Emmen-back: zijn schot van afstand werd van richting veranderd en viel achter een kansloze Sergio Padt in het doel voor de 0-1.

Groningen toonde na rust wat meer lef en dat was goed te zien aan de verhoudingen op het veld. Een eerste grote kans was er voor Tomás Suslov: hij probeerde het in de korte hoek, maar vond het zijnet. Een aantal minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Kerem Frei pingelde wat met de bal, verloor deze en zag hoe Da Cruz het cadeautje dankbaar uitpakte: 1-1.

Het spel golfde vervolgens op en neer, zonder dat de twee ploegen nou al te veel risico namen. Er ontstond zelfs een opstootje langs de zijlijn, toen Danny Buijs Bijl naar de grond trok langs de zijlijn. De oefenmeester van Groningen kwam weg met geel.

Op basis van de twee helften (de eerste was voor Emmen, de tweede voor Groningen) is het gelijkspel een terechte uitslag. Emmen kruipt hierdoor steeds dichter op ADO Den Haag, dat zaterdagavond verloor van Heracles Almelo (1-2). Het verschil tussen de twee ploegen is nog maar één punt. Groningen staat stevig op de zesde plaats.