Broodnodige driepunter tegen RKC, eerste Sparta-goal voor Beugelsdijk

13-03-2021 22:52 Laatste update: 22:54
23

Een hele belangrijke driepunter voor Sparta Rotterdam tegen directe concurrent RKC Waalwijk. Op Het Kasteel werd een 2-0 overwinning uit het vuur gesleept door de mannen van Henk Fraser. Tom Beugelsdijk kopte in de tweede helft de 1-0 tegen de touwen, in de blessuretijd besliste Bryan Smeets het duel.

Sparta doet het de laatste weken niet met sprankelend voetbal en hoopt met vechtvoetbal en een goede organisatie de punten binnen te sprokkelen. Tegen RKC was het spelplan niet anders: de Rotterdammers speelden gegroepeerd en gaven de gasten uit Waalwijk maar weinig ruimte.

Lang bleef het 0-0 op Het Kasteel, maar na 57 minuten spelen brak Tom Beugelsdijk de wedstrijd open met zijn eerste treffer voor Sparta. De centrale verdediger kopte de bal hard achter een kansloze RKC-keeper Kostas Lamprou. Een belangrijk doelpunt voor Sparta, dat zich hierdoor terug kon laten zakken op de eigen helft. Het was aan RKC om een opening te vinden, maar Sparta was de gevaarlijkste ploeg en kwam er in de omschakeling een aantal keer dreigend uit.

De thuisploeg wist de overwinning in de blessuretijd van de wedstrijd veilig te stellen. Bryan Smeets profiteerde van een fout in de achterhoede van RKC en tikte de bevrijdende 2-0 achter Lamprou. Het levert Sparta, dat de laatste tijd steeds verder zakte op de Eredivisie-ranglijst, drie broodnodige punten op. De ploeg staat twaalfde, met een redelijk veilige marge van negen punten op nummer zestien Willem II.

Voor RKC is de situatie minder. Willem II komt door de overwinning op sc Heerenveen tot op twee punten van de Waalwijkers.