Hoop op langer AZ-verblijf: 'Heb het reuze naar m'n zin, zou hier graag blijven'

Hoop op langer AZ-verblijf: 'Heb het reuze naar m'n zin, zou hier graag blijven'

14-03-2021 09:53
48

Pascal Jansen wil graag verder als trainer van AZ. De 48-jarige oefenmeester nam begin december het stokje over van de ontslagen Arne Slot en hem werd beloofd dat hij in ieder geval het seizoen mag afmaken in Alkmaar.

Als het aan Jansen ligt, blijft het daar niet bij. "Ik heb het hier reuze naar mijn zin. We gaan eind deze maand eens rustig met elkaar bomen over de toekomst. Ik heb op dit moment geen indicaties van het bestuur", zegt hij tegen ESPN na de 4-1-overwinning op FC Twente.

"We hebben afgesproken om te praten over mijn toekomst. Of dat het hoofdtrainerschap is of iets anders, dat zal tijdens het gesprek moeten blijken. Ik zou graag bij AZ blijven werken en als dat als hoofdtrainer kan: heel graag", vervolgt Jansen, die AZ naar tien overwinningen leidde in zeventien duels. 

Jansen laat in gesprek met Voetbal International in het midden of hij nog terug zou willen keren in zijn rol als assistent. "Dat is een goede vraag. Dat weet ik nog niet. Ik heb het erg naar mijn zin bij AZ. Tot op heden heb ik in mijn carrière altijd dingen gedaan die ik leuk vind om te doen, waar ik een goed gevoel bij heb. Dat zal ik blijven doen. Als dát een goed gevoel met zich meebrengt, is dat wellicht nog een optie.'