Lovende woorden voor 'papa Koeman' bij Barça: 'Niet alle coaches doen dat'

Lovende woorden voor 'papa Koeman' bij Barça: 'Niet alle coaches doen dat'

Gepubliceerd: zondag 14 maart 2021 om 10:18zo 14-03-2021 om 10:18

Laatste update: zondag 14 maart 2021 om 10:24zo 14-03-2021 om 10:24

Ilaix Moriba (18) heeft zijn kans op het middenveld van FC Barcelona gegrepen. Zijn vader Mamady is lyrisch over de rol van Ronald Koeman bij de Spaanse grootmacht. Voor het eerst sinds tijden krijgen talenten weer een kans in Camp Nou.

Het contract van Moriba loopt in de zomer van 2022 af en is meteen een van de prioriteiten van de nieuwe voorzitter Joan Laporta. Mamedy Moriba geeft toe dat Koeman een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van zijn zoon. "Ik beschouw Ronald als de papa van Ilaix", begint hij in een interview met Diario SPORT. "Iemand die je zoon zo'n kans geeft, daar moet je dankbaar voor zijn. Niet alle coaches doen dat. Als Koeman er niet was geweest, zouden sommige jonge spelers niet bij het eerste elftal zitten."

Het had niet veel gescheeld of Moriba had niet meer voor Barcelona gespeeld, maar voor Manchester City. Toen de middenvelder zestien jaar oud was lagen de vliegtickets naar Engeland al klaar. "We hadden tickets om naar Manchester te reizen en er een contract te ondertekenen", vertelt vader Mamedy. Die plannen gingen niet door toen toenmalig voorzitter Txiki Begiristain met ze in gesprek ging. "Toen heb ik City afgezegd. Ik wilde dat Ilaix een voorbeeld zou worden voor andere jonge Barcelona-spelers."

Mamedy legt uit waarom hij die keuze genomen heeft, samen met zoon Ilaix. "Met deze dynamiek denken we voor honderd procent aan Barça. Waarom weggaan? Waarom riskeren naar een ander team te gaan, wanneer je een coach hebt die in een moeilijke wedstrijd tegen Sevilla kiest voor een jongen van La Masia? Dat moet gewaardeerd worden, dat doet bijna niemand."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws