Hofland wil verder na Fortuna- en Ultee-breuk en zet zinnen op VVV en Almere

Hofland wil verder na Fortuna- en Ultee-breuk en zet zinnen op VVV en Almere

14-03-2021 10:37 Laatste update: 12:43
53

Het zit Kevin Hofland nog steeds niet helemaal lekker hoe hij in de eerste seizoenshelft naar buiten werd gewerkt bij Fortuna Sittard. Zijn assistent-trainer Sjors Ultee nam zijn taken uiteindelijk over. Inmiddels heeft Hofland zich beschikbaar gesteld bij VVV-Venlo en Almere City.

De werkwijze van Fortuna en Ultee na zijn ontslag: Hofland heeft er geen goed woord voor over. "Je voelt op een gegeven moment dat het fout gaat, dat je ontslagen gaat worden. Dat kan ook, dat bespreek je ook met je staf. Je hoeft niet solidair te zijn, ik was verantwoordelijk", vertelt Hofland bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN

De rol van Ultee in de soap rondom zijn ontslag, zit Hofland nog steeds niet lekker. "Op een gegeven moment spreekt hij uit: ik ga hier ook weg. Dat heeft hij tegen mij gezegd. Niet alleen tegen mij, maar tegen iedereen. Twee dagen later staat hij voor de camera: ik ben een kandidaat. Dat vind ik niet erg, de één zijn dood is de ander zijn brood. Maar geef dan even een belletje. Ik zou dat wel doen."

Inmiddels hebben Hofland en Ultee het meningsverschil uitgesproken, maar het goede gevoel van Hofland bij Fortuna Sittard is wel weg. "We hebben daarna wel weer contact gehad en daarover gesproken. Het is oké nu. We hebben het uitgesproken, het is klaar. Maar mijn gevoel voor Fortuna is bijna weg, dat is heel pijnlijk."

Hofland wil zo snel mogelijk weer aan de slag in Nederland. Hij bevestigt bij Goedemorgen Eredivisie interesse te hebben in de openstaande vacatures bij VVV en Almere City.