'Of ik verrast was door komst Onana? Schakelde niet elke dag met Overmars'

'Of ik verrast was door komst Onana? Schakelde niet elke dag met Overmars'

14-03-2021 10:55 Laatste update: 13:06
35

Xavier Mous staat zondag met PEC Zwolle tegenover zijn oude ploeg Ajax. De keeper speelde in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar brak niet door in de Johan Cruijff Arena. Maarten Stekelenburg was destijds één van Mous' voorbeelden.

"Ik kreeg van hem natuurlijk meer mee dan van elke andere keeper", begint Mous in gesprek met Ajax Showtime. Zelf haalde hij het eerste elftal van Ajax niet, mede door de komst van Andre Onana in Amsterdam. "Of ik verrast was door zijn komst? Ik schakelde niet dagelijks met Overmars over wat zijn plannen waren. Helemaal op de hoogte was ik dus niet, maar het was een logische stap. De nood kwam aan de man. En het blijft Ajax."

Wedden

Meer odds

Mous werd vervolgens uitgeleend aan TOP Oss, Onana groeide bij Ajax uit tot eerste keeper. "Ze hebben hem de kans gegeven en het heeft fantastisch uitgepakt. Dat is echt leuk om te zien", vervolgt Mous, die baalt van de schorsing van Onana. "Het is gigantisch zuur. Ik ken Andre als een heel vrolijke en positieve gast. Hij zal er absoluut op een goede manier mee omgaan. Daar ben ik niet bang voor", sluit Mous af.