Dilemma voor hekkensluiter Emmen: veertien spelers bijna transfervrij

Dilemma voor hekkensluiter Emmen: veertien spelers bijna transfervrij

Gepubliceerd: zondag 14 maart 2021 om 12:56zo 14-03-2021 om 12:56

Laatste update: zondag 14 maart 2021 om 13:09zo 14-03-2021 om 13:09

FC Emmen heeft de stijgende lijn te pakken, maar handhaving in de Eredivisie is nog altijd hoogst onzeker. Voor de Drenten is het daardoor lastig om besluiten te nemen over de aflopende contracten.

Onder meer aanvoerder Michael de Leeuw is komende zomer transfervrij. "Er is wel wat interesse getoond, maar op dit moment is dat nog niet heel concreet", zegt hij tegen Voetbal International.

Naast De Leeuw hebben belangrijke spelers als Nick Bakker, Caner Cavlan, Keziah Veendorp, Hilal Ben Moussa, en Marko Kolar een aflopend contract aan De Oude Meerdijk. Emmen heeft de optie om die verbintenissen met één jaar te verlengen, maar moet dat wel vóór 1 april laten weten. Voorzitter Ronald Lubbers spreekt van een 'best ingewikkelde afweging'. "Want je weet zowel sportief als financieel niet waar je volgend seizoen aan toe bent."

Ook Denis Granecny, Elias Frei, Paul Gladon, Dennis Telgenkamp, Stefan van der Lei, Felix Wiedwald, Ricardo van Rhijn en Ferhat Görgülü lopen over een paar maanden uit hun contract. Verder zijn Jean-Pierre Rhyner Luka Adzic en Michael Verrips gehuurd. Een langer verblijf van die laatste twee is financieel vrijwel onhaalbaar.

"Een aantal beslissingen zal afhangen van het niveau waarop wij volgend seizoen actief zijn, maar gezien het grote aantal aflopende contracten is sowieso duidelijk dat er bij ons een flink verloop in spelers zal gaan plaatsvinden", aldus Lubbers. "Of we volgend seizoen nou in de Eredivisie spelen, of onverhoopt een niveau lager."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws