'Operación Cristiano' bij Real Madrid: één groot struikelblok voor Ronaldo-rentree

'Operación Cristiano' bij Real Madrid: één groot struikelblok voor Ronaldo-rentree

14-03-2021 14:32
9

Real Madrid ziet kansen om Cristiano Ronaldo terug te halen naar Estadio Santiago Bernabéu, maar makkelijk wordt het niet. De Madrileense krant AS schetst zondag de situatie rondde Portugese vedette, die mogelijk één jaar voor het einde van zijn Juventus-contract een nieuwe club zoekt.

De informatie over een mogelijke terugkeer van Ronaldo naar Real Madrid verspreidt zich de laatste dagen als een olievlek. Dat zowel Real als het kamp-Ronaldo niets ontkent, zorgt alleen maar voor extra aandacht. Zondag schetst AS de de actuele situatie rond Ronaldo.

Ronalo strijkt volgens de Spaanse sportkrant een jaarsalaris van 31 miljoen euro netto op bij Juventus. Dat is onder de streep tien miljoen euro meer dan in zijn laatste seizoen bij Real Madrid. De Koninklijke betaalt de bijna 800 werknemers, waaronder de spelersgroep, al 448 miljoen euro aan salarissen.

Dat Ronaldo oren heeft naar een terugkeer, is een feit, aldus AS. En ook voor Real is het een interessante en reële optie, nu Kylian Mbappé en Erling Haaland door de financiële gevolgen van de coronacrisis onhaalbaar lijken. Maar het Juventus-salaris van de Portugese ster is een 'grote muur die overwonnen moet worden', aldus AS.

Ronaldo zou zélf de grootste financiële inspanning moeten leveren. Real Madrid kan hem immers niet de 31 miljoen euro betalen die hij bij Juventus ontvangt. Het is niet duidelijk of Ronaldo (36) in de herfst van zijn carrière bereid is een forse salarisverlaging te accepteren.

Juventus betaalde drie jaar geleden 105 miljoen euro voor Ronaldo, die na drie opeenvolgende Champions League-zeges met Real Madrid ook de Cup met de Grote Oren wilde winnen met zijn nieuwe club. Na uitschakelingen door Ajax en Olympique Lyon was dinsdagavond FC Porto te sterk in de achtste finales.