Feyenoord weigert PSV voor rust te verslaan: gelijkspel in Eindhoven

14-03-2021 16:19 Laatste update: 16:22
199

De wedstrijd tussen PSV en Feyenoord is geëindigd in een gelijkspel. In het Philips Stadion werd het 1-1. Feyenoord had de wedstrijd voor de rust moeten beslissen, maar deed dat niet.

PSV wilde niet weer van het kastje naar de muur worden gespeeld zoals in Rotterdam en opende furieus. Philipp Max kon na ruim een minuut al de eerste grote kans van de wedstrijd noteren. Ook daarna was PSV heer en meester en had Feyenoord moeite om overeind te blijven. De bezoekers werden meerdere malen gered door doelman Nick Marsman.

Het eenrichtingsverkeer leverde geen goals op voor PSV. Nadat de Eindhovense storm was gaan liggen trapte Feyenoord het gaspedaal in. De eerste de beste kans was meteen raak, maar dat kwam vooral omdat PSV het achterin toeliet. Steven Berghuis vuurde knap raak en verschalkte doelman Yvon Mvogo: 0-1. Feyenoord had de wedstrijd voor rust al in het slot kunnen en misschien wel moeten gooien, maar deed dat niet. Luis Sinisterra had tot twee keer toe die mogelijkheid, net als Bryan Linssen.

Daar waar Feyenoord de kansen niet afmaakte, deed PSV dat wel. Een paar minuten voor rust trok Donyell Malen de stand weer gelijk na een leep balletje van Mario Götze. Van buitenspel was geen sprake, al leek het daar wel op. Na een flitsend begin van de tweede helft waarin PSV veruit de betere partij was en via de ingevallen Noni Madueke ook de grootste kans op 2-1 kreeg, zakte het duel naar een laag niveau. Feyenoord zat in de wurggreep en kwam er niet meer uit, terwijl PSV voorin te slordig omsprong met de kansen.

De spotlights stonden niet alleen op de spelers, maar ook op scheidsrechter Bas Nijhuis, die een redelijk anonieme wedstrijd floot. Alleen in de slotfase eiste hij een rol op nadat hij Tyrell Malacia zijn tweede gele kaart weigerde te geven, ondanks het vlaggen van de assistent-scheidsrechter. "Ik ben de scheidsrechter", zei hij zichtbaar tegen de klagende PSV'ers. Kort voor de blessuretijd seinde hij dat de bal over de zijlijn was, terwijl de grensrechter het tegenovergestelde aangaf.

De slotfase leverde geen grote kansen meer op, daarvoor was de tank simpelweg te leeg bij beide ploegen.