Speler AZ voor drie duels geschorst na gokken op wedstrijden in betaalde voetbal

Speler AZ voor drie duels geschorst na gokken op wedstrijden in betaalde voetbal

14-03-2021 17:42 Laatste update: 17:59
85

Een speler van AZ is voor drie wedstrijden geschorst (waarvan één voorwaardelijk) omdat hij gegokt heeft op wedstrijden uit het betaalde voetbal. Dat meldt de NOS zondag. Het is niet duidelijk om wie het gaat.

De KNVB en AZ willen niet zeggen welke speler geschorst is. Het gaat volgens de NOS in ieder geval niet om wedstrijden waarin de desbetreffende AZ'er, die de schorsing al heeft uitgezeten, zelf heeft meegedaan.

Hij gokte in totaal op zeventien wedstrijden, onder meer op het duel De Graafschap - Jong AZ van 28 februari 2020. Het is niet toegestaan om te gokken op wedstrijden uit je eigen competitie. AZ laat via de officiële kanalen weten dat de speler de situatie betreurt, 'maar uitgelegd heeft hoe het is gegaan.' Daarmee is de zaak gesloten voor de club uit Alkmaar. 

'Wel heeft AZ hieruit afgeleid dat in zijn algemeenheid niet alle spelers op de hoogte zijn van de regelgeving op dit gebied. De club zal ervoor zorgen haar spelers nog bewuster te maken van de regels die er gelden', laat AZ weten.

De Telegraaf schrijft dat de speler ingezet heeft op duels van onder meer Ajax, Feyenoord en PSV. 'Volgens de speler zette hij zelf geen geld in op wedstrijden, maar deed een vriend dat via zijn account bij een online wedkantoor', schrijft de krant. De tuchtcommissie van de KNVB oordeelde op 3 februari jl. dat de AZ'er schuldig was aan het gokken op wedstrijden in de Eredivisie.