Bazoer komt met eerste reactie: Heel veel van wat er is gezegd, is niet waar

Bazoer komt met eerste reactie: "Heel veel van wat er is gezegd, is niet waar"

14-03-2021 18:11 Laatste update: 18:18
38

Riechedly Bazoer heeft zondag na de gewonnen competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en Vitesse (1-3) voor het eerst gereageerd op zijn verbanning. De 24-jarige verdediger annex middenvelder maakte zondag zijn rentree en kreeg rood.

Bazoer is blij met zijn terugkeer binnen de lijnen, ondanks zijn rode kaart. "Er heeft een incident plaatsgevonden vorige week zaterdag, waardoor de trainer vond dat hij me niet moest opnemen in de selectie tegen AZ", doelt hij tegenover ESPN op een botsing met ploeggenoot Daan Huisman, aanvoerder Remko Pasveer en trainer Thomas Letsch.

"Heel veel van wat er is gezegd, is niet waar, we moeten het niet groter maken dan het is", vervolgt Bazoer, die verder niets inhoudelijks over het incident wil zeggen. "Ik heb met de trainer gesproken en heb een goede relatie met hem. We kijken nu vooruit. Ik ben blij dat ik het team weer heb kunnen helpen."

Bazoer mist volgende week de thuiswedstrijd van Vitesse tegen Willem II. Na zijn eerste gele kaart van de middag zou hij sowieso al geschorst zijn: het was zijn vijfde van het seizoen. "Dat was heel erg licht", zegt Bazoer bij de NOS over zijn tweede gele kaart. "De scheidsrechter was in de tweede helft met geel aan het strooien."