Update: Twitter geeft uitleg over 'Memphis-bug', accounts weer in gebruik

Update: Twitter geeft uitleg over 'Memphis-bug', accounts weer in gebruik

15-03-2021 10:27 Laatste update: 10:21
54

Opmerkelijk: Memphis Depay heeft een beschermde status op Twitter. Wie iets over de aanvaller van Oranje en Olympique Lyon wil tweeten, krijgt een ban.

Het gaat om de volledige naam: mensen die 'Memphis Depay' tweeten, krijgen direct een melding en kunnen niets meer met hun account. Het social media-team van Olympique Lyon kwam zelf al tot die ontdekking.

'We hebben vastgesteld dat dit account de Twitter-regels heeft geschonden, met name vanwge het plaatsen van privégegevens', luidt de melding van Twitter. 'Je mag geen privégegevens van andere personen plaatsen zonder hun uitdrukkelijke toestemming.'

Het is onduidelijk of het gaat om een fout van Twitter of dat Memphis er zelf bij betrokken is. De aanvaller meldde zich zaterdag nog op Twitter om zich te beklagen over een gele kaart tijdens Stade Reims - Lyon. De uitwedstrijd eindigde in 1-1.

Update: Twitter heeft in een reactie laten weten dat het inderdaad om een bug in het systeem ging. De accounts die zijn geblokkeerd omdat ze het woord 'Memphis' gebruikt hebben zijn weer geactiveerd en kunnen weer gebruikt worden. Twitter betreurt het feit dat dit kon gebeuren.