De Wit 'effetjes' naar tweede plan verwezen: 'In mijn ogen niet altijd geweldig'

De Wit 'effetjes' naar tweede plan verwezen: 'In mijn ogen niet altijd geweldig'

14-03-2021 21:11 Laatste update: 15-03-2021 11:51
21

Dani de Wit heeft na AZ-FC Twente van zijn hart geen moordkuil gemaakt. De Noord-Hollander was onder Arne Slot een vaste waarde, maar is na de trainerswissel in Alkmaar op het tweede plan beland en baalt daar stevig van.

De Wit begon tijdens AZ-FC Groningen, de eerste wedstrijd onder leiding van Pascal Jansen, nog in de basis, maar liep een blessure op. Toen hij weer hersteld was, moest hij het doen met invalbeurten: tegen FC Twente kwam hij halverwege de tweede helft in de ploeg voor Albert Gudmundsson. "Midtsjö deed niet eens mee. Ik had verwacht dat ik zou spelen en dan hoor ik vandaag dat dit niet het geval is", heeft hij laten weten aan De Telegraaf.

De in 2019 van Ajax overgekomen middenvelder baalt er stevig van dat hij van het ene op het andere moment reserve is geworden. "Tot het ontslag van Arne Slot was ik samen met Teun en Owen (Koopmeiners en Wijndal, red.) één van de drie spelers die nog geen seconde had gemist. Dat zal toch wel een reden hebben gehad?", aldus De Wit, die vaststelde dat AZ juist behoefte had aan een type-De Wit. "Ik heb alle wedstrijden tijdens mijn afwezigheid gezien en in mijn ogen liep het niet altijd geweldig. Ik vond juist dat je mijn energie en drive er goed bij kon hebben. Dan baal je dat je effetjes op het tweede plan wordt gedrukt."

Tijdens de dramatisch verlopen uitwedstrijd tegen Vitesse stond De Wit wel weer in de basis. De Alkmaarders hadden echter hun systeem aangepast en gingen onderuit tegen de concurrent. Volgens De Wit was hier nauwelijks op getraind. "Het was onwennig, we kwamen op het middenveld de hele tijd een mannetje tekort", blikt hij terug. "Dat heb ik eerlijk aangegeven: ik was niet blij met de tactiek. Maar ik zei óók dat ik niet moest zeuren, omdat ik eindelijk weer in de basis stond."