Perez kaart probleem Haller aan: 'Hij is een enorme piekeraar'

Perez kaart probleem Haller aan: 'Hij is een enorme piekeraar'

14-03-2021 22:16
68

Kenneth Perez stelt dat Sébastien Haller een 'enorme piekeraar' is. Volgens de Deense analist is dat ook één van de redenen waarom Haller de laatste wedstrijden een matige indruk achterlaat.

"Het lijkt alsof hij een karaktereigenschap heeft dat niet ideaal is voor een absolute killer: hij is een enorme piekeraar", vertelt Perez bij Dit was het Weekend. "Hij is super kritisch op zijn eigen spel, denk ik. In zijn hoofd ziet hij al helemaal voor zich wat hij wil doen met de bal, maar zijn voeten reageren gewoon niet."

Collega Mario Been was ook kritisch op Haller, na zijn optreden tegen PEC. "Het leek wel alsof hij voor het eerst op een voetbalveld stond", stelt hij. "Buiten het feit dat hij al acht goals heeft gemaakt en zes assists heeft gegeven, om iets positiefs te benoemen, kunnen we wel stellen dat hij vandaag een totale off-day had. Eenvoudige kaatsballen gingen mis, hij had geen idee wat er om hem heen gebeurde en hij had de hele wedstrijd een negatieve lichaamstaal."

Haller had veertien duels nodig om tot die acht doelpunten en zes assists te komen. De laatste duels komt de 26-jarige spits alleen ongelukkig voor de dag, wat hem op steeds meer kritiek komt te staan.