Van Basten is het eens met El Sierd: 'We hebben het twee keer gezien tegen Ajax'

Van Basten is het eens met El Sierd: 'We hebben het twee keer gezien tegen Ajax'

14-03-2021 23:14
45

Marco van Basten heeft geen goed woord over voor het spel van Getafe. De 'schopploeg' van trainer José Bordalás hield Atlético Madrid dit weekend op 0-0, maar deed dat wel op geheel eigen wijze.

De wedstrijd was niet bepaald fraai om te zien en de dieprode kaart die Allan Nyom kreeg was daarvan nog wel het dieptepunt. "Dit soort dingen zijn schering en inslag bij die ploeg", zegt Van Basten tijdens Rondo op Ziggo Sport. "Vorig jaar was dit ook al twee keer het geval tegen Ajax. Zij gaan constant hard door."

De voormalig topspits van Ajax en AC Milan verliest het kijkplezier als hij naar wedstrijden van Getafe kijkt. "De wedstrijden in de Spaanse competitie zijn daardoor echt niet leuk om te zien. In het Engelse voetbal, bijvoorbeeld, is er constant actie en gebeurt dat fair. Er wordt gevochten op een mannelijke manier. Ik weet wel waar ik naar moet kijken."

Tijdens de wedstrijd liet commentator Sierd de Vos zich meermaals ontvallen geen fan van Getafe zijn. In de voorbeschouwing noemde hij José Bordalás, de trainer van Los Azulones, een 'oetlul van een trainer'.