Schalke-fans starten online petitie om voormalig succescoach terug te halen

Schalke-fans starten online petitie om voormalig succescoach terug te halen

Gepubliceerd: maandag 15 maart 2021 om 08:30ma 15-03-2021 om 08:30

Laatste update: maandag 15 maart 2021 om 09:08ma 15-03-2021 om 09:08

Supporters van Schalke 04 zijn een petitie gestart om voormalig succescoach Ralf Rangnick (62) terug naar Gelsenkirchen te halen. De huidige nummer laatst van de Bundesliga koerst af op rechtstreekse degradatie en werd dit weekend met duidelijke cijfers afgedroogd door het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst.

De Duitse club, waar ook Klaas-Jan Huntelaar actief is, verkeert al het hele seizoen in zwaar weer. Schalke wist op 9 januari van dit jaar voor het laatst te winnen in de Bundesliga en pakte daarna nog maar drie punten, waardoor het stijf onderaan staat na 25 speelronden. Degradatie lijkt onontkoombaar en Schalke-fans zijn het zat: supporters zijn een online petitie gestart om oud-trainer Ralf Rangnick terug te halen als manager, weet SPORT 1.

Vorige week meldde BILD nog dat Rangnick de nieuwe sportief directeur van Schalke werd, maar dat nieuws bleek niet te kloppen. Mocht Rangnick wel de nieuwe oefenmeester worden van Schalke, dan haalt de hekkensluiter van de Bundesliga een heuse succescoach in huis. Tussen 2004 en 2011 was Rangnick eveneens coach van Schalke en leidde de club in 2005 naar een tweede plaats in de Bundesliga en wist eveneens de eindstrijd in de DFB-Pokal veilig te stellen. In 2011 haalde Schalke onder het bewind van Rangnick de halve finale van de Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws