EK-selectie Jong Oranje bekend: geen plek voor Ihattaren, Brobbey maakt debuut

EK-selectie Jong Oranje bekend: geen plek voor Ihattaren, Brobbey maakt debuut

15-03-2021 09:20 Laatste update: 09:58
162

De definitieve selectie van Jong Oranje voor het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië is bekend. Bondscoach Erwin van de Looi heeft 23 spelers geselecteerd: Mohamed Ihattaren en Lutsharel Geertruida ontbreken, Brian Brobbey debuteert.

Van de Looi kiest vooral spelers die de EK-kwalificatie hebben doorlopen met Jong Oranje. Brobbey zit er voor het eerst bij. Ajax is met vijf spelers hofleverancier voor het EK, PSV levert met Cody Gakpo en Jordan Teze twee spelers en Feyenoord vaardigt met Justin Bijlow en Tyrell Malacia ook een duo af.

Naast Ihattaren en Geertruida zijn Devyne Rensch, Sherel Floranus, Mats Knoester, Kik Pierie, Tahith Chong, Ché Nunnely, Daishawn Redan, Joshua Zirkzee en Kaj Sierhuis de belangrijkste afvallers.

Jong Oranje speelt in de groepsfase tegen achtereenvolgens Roemenië (24 maart), Duitsland (27 maart) en gastland Hongarije (30 maart). Als de Nederlandse talenten eerste of tweede worden in de groep, plaatst het team van Van de Looi zich voor de kwartfinale van het EK.

De UEFA heeft de opzet van het EK 2021 voor spelers onder de 21 jaar gewijzigd ten opzichte van eerdere edities vanwege de gevolgen van de coronacrisis en het verplaatsen van het EK 2020 van de A-teams naar de zomer van 2021. De finaleronde begint op 31 maart en eindigt op 6 juni met de finale.

De definitieve EK-selectie van Jong Oranje
Brian Brobbey (Ajax), Kjell Scherpen (Ajax), Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Dani de Wit (AZ), Myron Boadu (AZ), Teun Koopmeiners (AZ), Noa Lang (Club Brugge), Maarten Paes (FC Utrecht), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Justin Bijlow (Feyenoord), Tyrell Malacia (Feyenoord), Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Sven Botman (LOSC Lille), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Cody Gakpo (PSV), Jordan Teze (PSV), Justin Kluivert (RB Leipzig), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Danilho Doekhi (Vitesse) en Ludovit Reis (VFL Osnabrück).