Floranus accepteert beslissing van Van de Looi: 'Dan wordt het gewoon lastig'

Floranus accepteert beslissing van Van de Looi: 'Dan wordt het gewoon lastig'

15-03-2021 11:59 Laatste update: 12:04
14

Het was niet de week van sc Heerenveen-verdediger Sherel Floranus, die door het vertrek van technisch manager Gerry Hamstra zijn gesprek over contractverlenging in het water zag vallen. Ook is de rechtsback sinds korte tijd zijn basisplaats kwijt in het elftal van Johnny Jansen.

De nederlaag tegen Willem II (3-1) van afgelopen weekend doet pijn, maar het vertrek van Hamstra, die hard op weg is naar Ajax, vindt Floranus eveneens erg jammer. De rechtsback was namelijk met Hamstra in gesprek over een nieuw contract bij de Friezen. "Het is vervelend dat de afspraak die mijn zaakwaarnemer met Gerry had gemaakt niet door kan gaan. We zijn al lang aan het praten en hadden de onderhandelingen uitgesteld vanwege privé-omstandigheden", vertelt de back aan het Friesch Dagblad. Desondanks maakt Floranus zich nog geen grote zorgen. "Ik heb nu ook nog wat extra tijd om over mijn toekomst na te denken en in mezelf te investeren."

De nieuwe week begint voor Floranus, die zijn basisplaats bij Heerenveen kwijt is aan Jan Paul van Hecke, ook niet zo voortvarend, aangezien bondscoach Erwin van de Looi de back niet opgenomen heeft in de definitieve selectie van Jong Oranje voor het aankomende EK. Floranus hield al rekening met de beslissing. "Ik heb de afgelopen periode weinig gespeeld en dan wordt het gewoon lastig. Andere jongens die ook goed uit de voeten kunnen op mijn positie maken wel elke week minuten. En als zij de voorkeur krijgen, moet ik dat accepteren."