'Inwendig heeft het toch iets moeten doen knappen bij Haller bij Ajax'

'Inwendig heeft het toch iets moeten doen knappen bij Haller bij Ajax'

15-03-2021 17:50
68

Het slechte spel van Sébastien Haller heeft mogelijk te maken met de amateuristische Europa League-situatie van Ajax. Dat zegt NOS-commentator Jeroen Grueter. Haller moet het doen in de Eredivisie, terwijl zijn ploeggenoten in de Europa League spelen.

Het verhaal is bekend: Ajax is Haller vergeten in te schrijven voor de Europa League en daardoor mag de Franse spits niet uitkomen in het tweede Europese clubtoernooi. Haller mag alleen in de Eredivisie spelen.

De statistieken spreken in het voordeel van Haller, maar het spel is niet om over naar huis te schrijven. Trainer Erik ten Hag uitte al meerdere keren kritiek op hem. "Ze hebben het straks over Tottenham Hotspur, Manchester United of andere grote tegenstanders en dan speel jij mee tegen PEC Zwolle of RKC. Dat is toch wel een verschil", zegt Grueter in de voetbalpodcast van de NOS.

"Hij is nog niet lang binnen, maar het lijkt me wel lastig. Als ik in zo'n groep zou zitten en ze zijn een paar dagen weg, bezig met die ene wedstrijd...", vult collega Jeroen Elshoff aan.

"Los daarvan vind ik het een persoonlijk drama voor die jongen", aldus Grueter. "Je wil je onderscheiden op dat niveau en als dat niet kan doordat het je wordt ontnomen is dat lastig. Inwendig heeft het toch iets moeten doen knappen."