'Als je moet kiezen tussen Struijk of Vermaelen, kies ik blind Vermaelen'

'Als je moet kiezen tussen Struijk of Vermaelen, kies ik blind Vermaelen'

15-03-2021 18:42
29

De Belgische analyst Marc Degryse is nog niet bijster enthousiast over Pascal Struijk. De in België geboren Nederlander mag voor zowel België als Oranje uitkomen. De knoop is nog niet doorgehakt.

Struijk speelt met Leeds United in de Premier League en maakt daar een aardige indruk. Maar wat Degryse betreft komt het Belgische elftal nog te vroeg voor hem. "Het is niet dat hij er nu al met kop en schouders bovenuit steekt. Ik weet niet of je hem er nu al bij moet nemen", zegt DeGryse bij Playsports.

Als Degryse het voor het zeggen zou hebben bij de nationale ploeg van België, zou hij een andere keuze maken. "Als je nu moet kiezen tussen Vermaelen, ook al zien we die niet spelen in Japan, en Struijk? Dan kies ik blind voor Vermaelen", zegt hij.

Overigens is het nog de vraag of Struijk België wel ziet zitten. "Het lijkt erop dat zijn hart daar ligt", doelde bondscoach Roberto Martínez onlangs op Nederland. "Dat moeten we respecteren, ook al heeft hij een interessant profiel. Ik wil geen oorlog ontketenen tussen verschillende federaties en dus zal hij niet in mijn selectie zitten. Dat betekent niet dat het dossier volledig gesloten is."