Update: ook VI meldt ontslag De Koning bij VVV, assistent Driessen blijft wel

Update: ook VI meldt ontslag De Koning bij VVV, assistent Driessen blijft wel

15-03-2021 22:34 Laatste update: 22:32
50

Hans de Koning maakt het seizoen bij VVV-Venlo niet af, zo meldt De Limburger maandagavond. De trainer wordt naar verluidt dinsdagavond op straat gezet, omdat de resultaten van VVV de afgelopen weken tegenvallen.

De Limburger beroept zich op 'bronnen rond de club'. De wedstrijd tegen PEC Zwolle van aankomend weekend maakt De Koning dus niet meer mee als trainer van VVV. De Koning gaf een tijd terug al aan na dit seizoen te vertrekken bij de club, maar dat vertrek komt waarschijnlijk eerder dan gepland. 

De vorm van VVV van de laatste weken is dramatisch te noemen: de laatste zeven wedstrijden in de Eredivisie gingen allemaal verloren. Dat wordt De Koning aangerekend. "Als het voor VVV beter zou zijn als ik per direct vertrek, ben ik de eerste die zegt: dan maar zonder mij. Maar dat is niet aan de orde", vertelde De Koning vorige week nog in gesprek met Voetbal International.

Update: Ook Voetbal International meldt inmiddels dat Hans de Koning ontslagen is door VVV-Venlo. De ploeg is het spoor al een tijd compleet bijster in de Eredivisie en verloor zeven wedstrijden op rij. Assistent-trainer Jay Driessen, die een belangrijke rol speelt in de technische staf, blijft wel werkzaam in Venlo.